Miesten tasa-arvo -yhdistys on perustettu

 •   
 •   
 •   

Miesten tasa-arvo (Gender Equality for Men in Finland) on poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka mielestä sukupuolten tasa-arvo ei ole pelkkä naisasiakysymys. Tasa-arvon on koskettava myös miehiä ihmis- ja perusoikeuksien mukaisesti.

 

On kiistaton tosiasia, että useissa asioissa miesten asema on naisten asemaa heikompi. Todellinen tasa-arvo voidaankin saavuttaa vain, jos miesten asemaa parannetaan yhtälailla naisten aseman parantamisen rinnalla. Myös miesten tasa-arvo-ongelmiin on vihdoin puututtava aktiivisin ja konkreettisin toimenpitein.

 

Nykyisessä tasa-arvopolitiikassa ja -keskustelussa miesnäkökulma ei ole riittävästi esillä. Miesten tasa-arvo -yhdistys pyrkiikin korjaamaan tuon puutteen.

 

Tasa-arvolla emme tarkoita tasapäistämistä, sillä erilaisuus on rikkautta. Tasa-arvolla tarkoitamme sitä, että sukupuolesta riippumatta ihmisillä on oltava tasa-arvoiset oikeudet, velvollisuudet ja mahdollisuudet kaikilla elämänalueilla.

 

Todellisen tasa-arvon edistäminen tasapuolisesti hyödyttää kaikkia. Esimerkiksi miesten syrjäytymisen tehokkaammalla ehkäisyllä voitaisiin välttyä monilta ongelmilta, säästää rahaa ja hyödyntää nyt hukkaan valuva potentiaali.

7 Comments

 1. Loistavaa! Onnea uudelle yhdistykselle!

 2. Onneksi olkoon myös minun puolestani! 🙂

  Toivottavasti tulee runsaasti jäseniä. Pitääkin liittyä jäseneksi itsekin lähiaikoina.

 3. Hienoa! Hakemus lähetetty.

 4. Nyt se on sitten perustettu. Lämpimät onnittelut! Tuokaa sukupuolitettuun keskusteluun rakennuspalikoita.

 5. Onneksi olkoon

  – Tälläistä toimintaa tarvitaan, olen jo pitkään ollut huolissaan miesten asemasta. On tärkeää pitää myös miesten puolta.

  Miehiä syrjitään varmasti monessa paikassa ja yksi sellainen on media.

 6. Hienoa! Liityin juuri jäseneksi.

 7. Hei.

  Liityin välittömästi.

  Olen todella samaa mieltä kuin Mika tuossa: Mediassa jos missä syrjitään miehiä. Tasa-arvo on typistynyt Suomessakin lähes kokonaan pelkäksi naisasiaksi – miehille jää tasan yksi tehtävä: syntipukin ja maalitaulun epäkiitollinen rooli.

  Tärkeimpiä muutettavia asioita ovat mielestäni miesten kannalta asevelvollisuus – ja huoltajuuskysymykset.

Comments are closed