Väitöskirja miehiin kohdistuvasta syrjinnästä

 •   
 •   
 •   

6.2.2009 HTL Pasi Malmin väitös Lapin yliopistossa klo 12:00 aiheesta Miehiin kohdistuva sukupuolisyrjintä modernin hyvinvointivaltion kontekstissa.

 

kopio-imgp6612_2_12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Väitöskirjassa esitellään meemiteoriaan, hallintotieteeseen ja naistutkimukseen perustuva yleinen teoria sukupuolisyrjinnästä. Sen jälkeen teoriaa verrataan tasa-arvovaltuutetun toimistolle vuosina 1997-2004 tehtyihin 800 valitukseen. Empiiriset havainnot tukevat teoriasta johdettuja päätelmiä, joiden mukaan naisvaltaisissa organisaatioissa ja organisaatioklustereissa sukupuolisyrjintä kohdistuu lähinnä miespuolisiin työntekijöihin ja asiakkaisiin.

3 Comments

 1. Hienoa, että asioita tutkitaan myös miesten kannalta.

  Miesten pitäisi pitää suurempaa ääntä itsestään, niinkuin naiset tekevät. Jos mies kokee vääryyttä, niin se pitäisi sanoa ääneen.

  Pitäisi päästä eroon siitä väärästä kuvasta, että mies kestää kaikki haukkumiset, lyömiset, kritiikin, nolaamisen, aliarvostamisen, ym.
  Ja kaiken tämän jälkeen sitten vielä pelastaa maailman. Niitä miehiä ei ole koskaan ollutkaan.

 2. Laitetaan tähän yksi klassikko:

  Onko nainen puolueessanne tasa-arvoinen?

  ”Eduskuntaryhmämme 14 jäsenestä 9 on naisia. Myös muun muassa kaikki ministerimme ja eduskuntaryhmämme puheenjohtaja ovat naisia. Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että nainen on puolueessamme erinomaisen tasa-arvoinen.”

  Heli Järvinen, Vihreät
  http://www.mtv3.fi/helmi/hyvinvointi/vaalit/nainen_politiikassa.shtml?690870

  Tasa-arvo yksikössä on onneksi mie… ei kun ei olekaan, siellä on pelkästään naisia.

Comments are closed