Kutsu keskustelutilaisuuteen – teemana palkkatasa-arvo

 •   
 •   
 •   

Miesten tasa-arvo ry järjestää keskustelutilaisuuden keskiviikkona 26.8.2009 kello 18.30 Helsingin Rautatieaseman Eliel-ravintolan kabinetissa, jonka teemana on miesten ja naisten välinen palkkatasa-arvo. Ajankohtaisena aiheena tilaisuudessa käsitellään Toimihenkilöunionin syksyllä julkaistavaa tutkimusta, jonka heinäkuun loppupuolella julkaistut ennakkotiedot saivat paljon julkisuutta osakseen.

 

Tilaisuudessa aiheesta alustaa matemaatikko ja palkanlaskennan ekspertti Pauli Sumanen, joka on viime vuodet keskittynyt tarkastelemaan miesten ja naisten välisistä palkkavertailuista esitettyjä tulkintoja sekä tehnyt olemassaoleviin tilastoihin pohjautuvaa uudelleenanalyysia. Pauli Sumaselta on kesällä 2009 ilmestynyt kirja ”Valhe, emävalhe, naisen euro on 80 senttiä – Tutkimus palkkatasa-arvosta”.

 

Kaikki tasa-arvoaiheista kiinnostuneet, tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

Heinäkuun keskustelutlaisuuteen osallistujia ravintola Elielissä

Heinäkuun keskustelutilaisuuteen osallistujia ravintola Elielissä

11 Comments

 1. Lakeuden raivaaja

  Tervehdys

  Mistähän tuon kirjan saa tilata tai ostaa? Entä oletteko jakaneet sitä jo Suomen kirjastoihin?

 2. * Naimisissa olevan naisen euro on 120 senttiä.

  * Naimisissa olevan miehen euro on 80 senttiä.

  * Armeijassa olevan miehen euro on 4 senttiä.

 3. ”Mistähän tuon kirjan saa tilata tai ostaa?”

  Sen voi tilata osoitteesta paulisumanen(at)gmail.com
  Hinta on ilmeisesti 10 euroa. Sumasella saattaa olla kirjoja mukaan myös keskustelutilaisuudessa myytävänä.

 4. Parempi olisi, jos tulokset olisi julkaistu myös jossakin vertaisarvioidussa tieteellisessä julkaisussa tai vastaavassa.

 5. Muistakaa lähettää henkilökohtaisia kutsuja toimittajille ja päättäjille sekä yleisiä ”uutisvinkkejä” esim IS, HS, IL, Kauppalehti, Taloussanomat, Hymyt, Aput, Yle, Maikkari, Nelonen ynm

 6. Yläpuolisesta listasta jäi julkikset pois. Yllättävän monella ns julkkiksella on ollut ongelmia naisten suhteen, vaikeita eroja, huoltajuuskiistojakin ynm. Osa heistä on myös erittäin varakkaita -joten parhaimmillaan heistä voisi löytyä jopa tukijoita Ry:llenne.

 7. Sumaselta sain tiedoksi, että…

  ”Kirjani ”Valhe, emävalhe, Naisen euro on 80 senttiä”. Sitä voi tilata hintaan 10 euroa postikuluineen sähköpostitse osoitteesta: palkkatasa.arvo(at)gmail.com
  Hinta sisältää postikulut ja kirjan välissä on pankkisiirtolomake, maksakoon ken pystyy ja katsoo, että kirjassa oli jotain uutta.

  Olen omakustanteen kustannukset maksanut, enkä ole pankkiin velkaa, joten minun mielestäni pääasia on, että kaikki kiinnostuneet saavat lukea kirjan.

  Ps. Jaan kirjaa kiinnostuneille keskustelutilaisuudessa Elielissä 26.8.2009 klo 18.30-20.30″

 8. Tuli mieleen...

  Olisi toivottavaa, että Sumanen (tai miesten tasa-arvo ryn väki) veisi tuon kirjan ilmaiseksi (kasvoikkain, keskustellen) muutaman päämediamme keskeiselle toimittajalle. Näin pienessä maassa sillä oikeasti olisi suurikin vaikutus?

 9. Oli erittäin mielenkiintoinen tilaisuus, kiitokset siitä. Oli mukava päästä ensimmäistä kertaa paikan päälle, kun vuorotyö + pitkä välimatka on aikaisempin ollut esteenä.

 10. egalitaristi-wannabe

  Pitkä välimatka voi olla muillakin esteenä… Voisiko sijoittaa näitä tilaisuuksia useammin viikonloppuun tai edes perjantai-iltaan? (Sosiaalista elämäähän ei kai kellään ole :D)

 11. Keväällä ilmestyi tutkimukseni ”Valhe, Emävalhe, Naisen euro on 80 senttiä”, jossa todistan Tilastokeskuksen tilastoihin nojautuen, että täyspäivätyötä tekevä nainen saa työtuntia kohden palkkaa ja palkkaan sidottuja etuuksia 115 senttiä, kun mies saa euron.

  Tieto oli minullekin niin hätkähdyttävä, että olen luvannut 50 000 euroa ensimmäiselle, joka osoittaa, että mies saa parempaa keskituntipalkkaa Suomessa kuin nainen. Tutkimusehdot löytyvät osoitteesta: http://www.tasa-arvo.com.

  Painatin tutkimukseni omakustanteena ja nyt painoksesta on jäljellä enää 8 kirjaa. Tilausosoite on palkkatasa.arvo@gmail.com ja tämä kirjaharvinaisuus maksaa vain 10 euroa lähetyskuluineen.

  Olen jakanut sitä seuraavasti:
  – presidentti ja Pentti Arajärvi
  – Kaikki eduskunnan mieskansanedustajat (n. 120)
  – Ne naiskansanedustajat, joiden tiedän ottaneen kantaa tasa-arvoon (40)
  – Kaikki kirjassani mainitut muut henkilöt (n.25)
  – Kaikki isommat ammattiliitot 2 kpl kukin
  – Tilastokeskuksen tasa-arvoa tutkineet n 10 kpl
  – Kaikki tutkijat, joilta on ilmestynyt tasa-arvotutkimuksia (n. 30)
  – isoimpiin päivälehtiin 2 kpl
  – STT ja TV-kanavat
  – Ministeriöt 2 kpl kukin paitsi Sosiaali-ja terveysministeriö 10 kpl
  – Palkkojen seurantaryhmä/ Paavo Lipponen (20 kpl)
  – Tasa-arvoneuvosto TANE (n. 30 kpl)
  – Tasa-arvovaltuutetun toimisto useita kappaleita
  – Sotilaskotiyhdistyksille jaoin 20 kpl
  – Hyvinkään kirjastolle 4 kpl
  – Tampereen Miespäivillä jaoin n. 30 kpl
  – minulta on sähköpostitse tilattu noin 30 kpl

  MEPeillekin olisin lähettänyt, mutta en löytänyt osoitteita, nyt on jo myöhäistä. Painoksesta ei enää riitä.

  Minulle ehdotettiin jakelua kaikkiin kirjastoihin. Mutta kirjastoille en ole löytänyt yhteistä jakelupaikkaa. Kuntia on Suomessa noin 350, eli kirjastoja lienee noin 600-800. Jos sponsori löytyy (rahaa tarvitaan noin 2500-3000 euroa) niin totta kai otetaan lisäpainos ja ryhdytään talkoisiin ja lähetetään arvokasta tietoa Suomen kansalle. Minulta ei nyt tähän hätään irtoa lisärahaa. Omaa rahaa kului jo tähänkin painokseen noin tuhat euroa.

  Kiitos kaikille tilanneille ja etenkin kirjasta jotain maksaneille!!!

Comments are closed