Lausunto eduskunnalle tasa-arvolain toimivuudesta

 •   
 •   
 •   

Tasa-arvolakiin sisältyy vakavia ongelmia, jotka edistävät miehiin kohdistuvaa sukupuolisyrjintää. Vakavimpana ongelmana on se, että lain tavoite on epäselvästi määritelty. Tämä on johtanut siihen, että tasa-arvolain ja samalla koko Suomen tasa-arvopolitiikan tosiasiallinen tavoite on määritelty STM:n tasa-arvoyksikön sekä tasa-arvovaltuutetun toimesta.

 

Koska tasa-arvolain ja tasa-arvopolitiikan tavoitteen määrittely on jätetty virkamiesten tehtäväksi, on tämä johtanut toisinaan mielivaltaisiin ja miehiä syrjiviin tulkintoihin viranomaistoiminnassa. Miesten tasa-arvo ry pyytää eduskuntaa vakavasti perehtymään nykyisen tasa-arvolain ongelmiin sekä niihin ratkaisuehdotuksiin, joita yhdistyksemme tässä lausunnossa esittää.

 

Lue lausunto kokonaisuudessaan täältä

One Comment

 1. Markus Malmi

  Ei samoja elatusmaksuja lomautusajalta

  Ainakin tehtaissa on paljon miehiä, joita jatkuvasti lomautetaan, mutta ei puhettakaan että heidän elatusmaksuja siltä ajalta pienennettäisiin – Kela tulee hätiin vasta siinä vaiheessa kun mies on syvästi masentunut ja nälkäkuoleman partaalla.
  Tunnen useita miehiä joiden ongelma työttömyysaikana on, että kirjatut elatusmaksut pitää maksaa, vaikka tuloja ei vähään aikaan ole lainkaan. Milloin alkaa tasa-arvo ja milloin miehen syrjintä loppuu?

  Pahempia ovat sellaiset tapaukset, missä vähillä varustettu nostelee alinomaa kanteita entistä miestään vastaan. Tyhjätaskulle itselleen ei oikeudenkäynneistä tule kustannuksia – että hyvähän se on oikeutta käydä kun rehellinen työssäkäyvä mies maksaa viulut.

  Lastenvalvojilla jos kellä on mahdollisuus vaikuttaa asiaan, mutta valitettavasti käytäntö kertoo edelleen se kenen puolella he aina ovat: mieheltä rohmutaan enemmän kuin hän tienaa.

  Saatiin juuri kuulla, että järjestäytynyt rikollisuus on laajenemassa. Ei ole ihme jos erilaisilla pakotteilla kyllästetty mies valitsee harmaan talouden. Eron jälkeen on viranomaisten mandaatilla menty röyhkeästi peukaloimaan kukkaroa. Väitän, että moni elatusvelvoitettu antaisi enemmän elatusta, ellei alistava pakko ei olisi takana.

  Miehellä on kuitenkin vielä mahdollisuuksia, mutta varotuksia kannattaa kuulla. Ensinnäkin lopettakaa se luulo, että avio-onnenne kestää tahtonne mukaan ikuisesti. Ottakaa opiksi, jotta totuus ei valkenisi teille myöhemmin kaikessa laajuudessaan. Tärkeää on toimia ennakkoon, sillä hyökkäys voi tässäkin olla paras puolustus. Jos nuorikkonne tapojen paljastuttua osoittautuu löyhäkkeeksi, pitää ehdottomasti varoa lapsen tekoa.

  Miehen tulee jo valmiiksi hioa strategioitaan puolustaakseen mahdollisen tiukan paikan tullen erilaisin kikkailuin tapahtuvia elatusmaksujen nostoja; jokainen puoliso on potentiaalinen vihollinen. Kirjallisten sopimusten kanssa pitää olla tarkka, tunteisiin ei saa tuijottaa vaikka kumppani olisi Miss Suomi.
  Sosiaalitoimen epäkohtiin tulee tutustua ja niihin tulee kiinnittää huomio jo ennen kuin luoti osuu omalle kohdalle. Silmät pitää avata sille, että sosiaaliviranomaisten silmissä naiset ovat automaattisesti parempi-arvoisia kuin miehet.

Comments are closed