Miesten tasa-arvo ry vaatii poikavauvojen ei-lääketieteellisten ympärileikkausten kriminalisointia

 •   
 •   
 •   

Helsingin hovioikeus on hylännyt syytteet poikavauvalleen ympärileikkauksen teettäneitä vanhempia vastaan (http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/03/ ymparileikkauksen_teettaneiden_vanhempien_syytteet_nurin_hovissa_2475927.html). Aiemmin Korkein oikeus on katsonut, että kulttuurisista ja sosiaalisista syistä poikavauvalle lääketieteellisesti suoritettu ympärileikkaus ei olisi rikos (http://www.kko.fi/44726.htm).

 

Kun Suomen oikeuslaitos ei näytä pystyvän puolustamaan poikavauvojen perus- ja ihmisoikeuksia nykyisen lainsäädännön voimalla, on eduskuntavaaleihin valmistautuvien puolueiden ja ehdokkaiden osoitettava poliittista johtajuutta. Lainsäädäntövallan tulevien käyttäjien on osoitettava selvästi, että ihmisoikeudet ja tasa-arvo eivät ole vain juhlapuheiden kaunista sanahelinää, vaan jokaiselle tämän maan asukkaalle kuuluvia riistämättömiä oikeuksia, joiden toteutumista viranomaisten on kaikin keinoin edistettävä.

 

Miesten tasa-arvo ry vaatii, että seuraava hallitus ryhtyy viipymättä valmistelemaan lakiesitystä lapsille uskonnollisista tai kulttuurisista syistä tehtävien ympärileikkausten kieltämiseksi.

2 Comments

 1. Yep…. I definitely agree with you. There is a lot that needs to be done as there are mammoth pitfalls within the system…

 2. Kimmo Leino

  On täysin käsittämätöntä, että länsimaisessa demokratiassa 2 naista voi viedä kokonaisen ihmisryhmän ihmisoikeudet !

  Tällaisen niinkutsutun ”lainsäädäntöepisodin” näimme 2009 !

  Asetuksella 84/2009 Halonen ja Brax kävelivät edustuslaitoksemme yli viemällä suurelta joukolta suomalaisia haasteoikeuden ”Yhdenvertaisuuslain” nojalla perhepoliittisissa asioissa tilanteessa, jossa Suomen eduskunta enemmistöllä 2008 hyväksyi kaikenkattavan yhdenvertaisuuslain !

  Yhdenvertaisuuslain ylivertaisuus on juuri siinä, että sen mukaan virnaomaisen on syrjintäepäilyksen kohdalla todistettava; että ei ole syrjitty ! Nyt siis osa-alue, jossa miehet eniten kokevat syrjintää on rajattu haasteoikeuden ulkopuoliseksi alueeksi; ja todistusvastuu on siirretty miehille !

  Samalla asetuksella kriminalisoitu syrjintä rodun perusteella asunnonvuokrauksessa sai todella nopeassa tahdissa KKO:n tasoisen päätöksen ja vahingonkorvaustuomion ! Onkin siten mielestäni perusteltua kysyä vauhdittiko oikeusministeriö asian saamista KKo:n käsittelyyn pikavauhtia ?

  Kysymys on perusteltu, koska 2006 – 2008 KKO ei ottanut käsiteltäväkseen aviomiesten haasteoikeuden kansainvälisten sopimusten vastaisuuksia isyysasioissa vuosien 2002 – 2005 välillä !

  Suomessa KKO:n suorittama seulonta sille lain mukaan asetettujen tehtävien suhteen ei näytä noudattavan mitään sukupuolineutraaliutta; mikä on havaittavissa myös ympärileikkaustuomion osalta.

  Mistään ei esimerkiksi ole mahdollista saada luettavakseen edes lyhyttä selostusta niistä tapauksista, jotka KKO on seulonut pois käsittelystä !

  Nyt tilannetta vielä pahentaa se, että uuden lain mukaan maallikkotuomarit, joita on käytetty saattamaan julkisuuteen viranomaisten suorittamia laittomia tekoja; ja syrjintää on ajettu pois avustamasta ihmisiä Suomen ”oikeuslaitoksessa” !

  Kaikki nämä lainsäädäntömuutokset ovat ajamassa ahtaalle miehiä heidän taistellesaan viranomaismielivaltaa vastaan !

  Tästä mielivallasta on ministeritason lausunto ( Niko Linsan Kimmo Sasille toimittaman adressin luovutustilaisuudessa lausuttu viranomaisten ”asennevamma”.)

Comments are closed