Miesten tasa-arvo ry tukee tasa-arvoisempaa vanhemmuutta edistäviä lakialoitteita

  •   
  •   
  •   

 

Miesten tasa-arvo ry tukee kansanedustaja Juho Eerolan (ps.) ja kansanedustaja Pauli Kiurun (kok.) tekemiä lakialoitteita, joiden tavoitteena on edistää tasa-arvoisemman vanhemmuuden toteutumista erotilanteissa. Viranomaisten ja lainsäätäjien velvollisuutena on varmistaa, että riitaisessakin erotilanteessa lapsen oikeus molempiin vanhempiinsa ja kummankin vanhemman oikeus lapseensa toteutuu, ilman että tätä oikeutta käydään vieraannuttamisen ja muiden keinojen avulla sabotoimaan.

 

 

Miesten tasa-arvo myös toivoo, että eduskunnassa käytäisiin avointa, rehellistä ja rakentavaa keskustelua sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisestä huoltajuus- ja tapaamisriidoissa.

One Comment

  1. ”Asia sukupuolitetaan, mutta joatsin syystä tästä ei johdeta miteään toimenpiteitä. Ei ehdoteta ensimmäisenkään komitean tai erityisseurannan käynnistämistä miettimään miesten työttömyyden ongelmaa. Emme tiedä olisiko tulos ollut sama jos tilastot näyttäisivätkin juuri naisten työttömyyden räjähtäneen käsiin”Itse asiassa, aika suurella todennäköisyydellä me tiedämme, että ei olisi ollut. Syy tietoisuuteen on se, että jo nyt, kun työttömyys kohdistuu miesvaltaisille aloille, eikä naisvaltaisille aloille on alkanut itku ja huoli siitä, että elvytystoimet keskittyisivät, kuten niiden kaiken järjen mukaan pitäisi, juuri näille miesvaltaisille aloille. Apu tietysti suunnataan sinne, missä hätä on suurin, ja valtion esimerkiksi kannattaisi tehdä nyt investointeja rakennushankkeisiin, eikä nuosukauden aikaan. Mutta siis jo tämä on herättänyt feministeissä vastustusta (kuka vielä uskoo, että feministit eivät muka olisi yksisilmäisiä naisasianaisia?). Kun näin on, on selvää, että työttömyyden kohdistuminen naisvaltaisille aloille olisi nostattanut sellaisen hulabaloon, että erilaisiin toimiin komiteoiden ja erityisseurantojen muodossa olisi varmasti ryhdytty.

    Ylläpito on korjannut kommenttia luettavampaan muotoon. Alkuperäisestä puuttui jokainen ä- ja ö-kirjain, joka johtunee merkistökoodausten yhteensopimattomuudesta.

Comments are closed