Miesten tasa-arvo ry pitää huolestuttavana tasa-arvovaltuutetun feministisen järjestön kampanjamateriaalin levittämistä

 •   
 •   
 •   

 

Miesten tasa-arvo ry ei pidä tasa-arvovaltuutetun kesäistä Facebook päivitystä ”Miehistä sanaa tasa-arvosta: f-sana” (11.6.2014 sisältäen linkin Femactin/Naisasialiitto Unionin feminismi-aatteen puolesta kampanjoivaan videoon) tasa-arvovaltuutetun toimenkuvalle sopivana ulostulona.

 

Kyseinen video on feminstisenä järjestönä esiintyvän Naisasialiitto Unionin ja sen rinnalla toimivan aatteeltaan feministisen järjestön feministisistä lähtökohdista tasa-arvokäsitystä ajava kampanjavideo, jonka julkituotuna tarkoituksena on aiheuttaa feministinen kansanliike.

 

Feminismi on kuitenkin vain yksi ideologinen käsitys tasa-arvosta ja pääsääntöisesti käsittelee asioita naisnäkökulmasta naisten etua ensisijaisti ajaen.Tämä käy mielestämme jatkuvasti ilmi monien feminististen järjestöjen ulostuloissa ja lakiehdotuksissa, joista monet olisivat tarkoittaneet toteutuessaan miehen oikeusturvan huomattavaa heikentämistä vakavissakin asioissa (sekä näyttövaatimuksiin kohdituvien heikennysvaatimusten osalta kuin myös lakiehdotusten rikoksien tunnusmerkistöjen tulkinnanvaraisuuksien osalta pyrkimyksenä oletetun uhrin etu), joissa nainen on yleensä oletuksellisesti uhri ja mies oletuksellisesti epäilty.

 

Yksilötasolla tällaisen oikeusturva-riskin toteutuminen voi olla miehen elämälle traaginen tapahtuma kaikkine vaikutuksineen. Miesten tasa-arvo ry:n mielestä yksilön oikeusturva erityisesti syytettynä ollessa (ja käytännössä koskien vain toista sukupuolta eli miehiä) on asia, jota ei tasa-arvo käsitteen nimissä saa uhrata.

 

Kampanjavideolla esiintyvät miehet puhuvat nimenomaan feministi-aatteen puolesta eivätkä edusta yleisesti miesten käsitystä tasa-arvosta tai miesten yleistä käsitystä miehiä koskevista tasa-arvo ongelmista.

 

Tasa-arvovaltuutettu on lainvalvontaviranomainen, joka valvoo eduskunnan säätämien lakien toteutumista ja noudattamista. Vaatimukseen lainvalvontaviranomaisen riippumattomuudesta sekä poliittisesta aatteettomuudesta ei sovi ideologisten sekä vain yhden näkökulman tasa-arvosta käsitteenä esilletuominen eikä varsinkaan sen puolesta kampanjointi. Tällainen ulostulo asettaa tasa-arvovaltuutetun riippumattomuuden ja objektiivisuuden lainvalvontaviranomaisena todella kyseenalaiseksi.

 

Miesten tasa-arvo ry vaatii lainvalvontaviranomaiselta täydellistä aatteellista ja poliittista riippumattomuutta, jotta lainvalvontaviranomisen puolueettomuuteen, harkintakykyyn ja toimintaan lainvalvontaviranomaisena voidaan luottaa.

6 Comments

 1. Erinomainen kannanotto ! Näitä lisää. Myös miesten oikeusturva on tosiaan varmistettava ja tasa-arvovaltuutetusta on tullut naisavovaltuutettu jos ihan totta puhutaan, ups ei kun siis eihän noin saa ääneen sanoa…

  http://www.miesasia.fi/2014/08/suomen-tasa-arvoyksikko.html
  http://www.miesasia.fi/2014/08/tasa-arvovaltuutettu-kieltaytyy.html
  http://www.miesasia.fi/2014/06/tasa-arvo-valtuutetulle-asiaa.html

 2. Feminismi ajaa tasa-arvoa. Siten on perusteltua, että tasa-arvovaltuutettu jakaa feministisen statuspäivityksen. Feminismi ei ole miehiltä pois, yksi (1) statuspäivitys ei ole miehiltä pois.

 3. Poistatteko todella asiallisia kommentteja, joissa esitetään rauhallista kritiikkiä kannanottoonne? Aiempi kommenttini on poistunut, vaikka se ei ollut millään tapaa loukkaava ja noudatti kaikkia sääntöjänne.

 4. Pahoitteluni monista kommenteista, ensimmäinen kommenttini jäikin odottamaan hyväksyntää! Voitte siis poistaa 2 viimeistä.

 5. Ylläpito pahoittelee viivettä kommenttien hyväksynnässä. Toistaiseksi moderointi tapahtuu kuitenkin vain yhden henkilön voimin, ja palkkatyössäkin pitää välillä käydä, joten sen takia voi toisinaan kestää.

 6. Aika erikoista tasa-arvoa ajaa Naisasialiitto Unioni, jolle miehet eivät kelpaa edes jäseniksi.

  Sitä paitsi, jos tasa-arvovaltuutettu julkaisee yhden, tiettyä ideologiaa edustavan tahon näkemyksen, pitäisi tasa-arvovaltuutetun johdonmukaisuuden ja tasapuolisuuden nimissä jakaa myös toisenlaisia, tasa-arvoa korostavien tahojen, kuten vaikkapa Miesten tasa-arvo ry:n mainoksia japäivityksiä sivuillaan. Mutta näin tasa-arvovaltuutettu ei ole tehnyt.

  Tasa-arvovaltuutettu on vaarantanut toiminnallaan uskottavuutensa puolueettomuuteen kykenevänä ja tasapuolisuutta kunnioittavana viranomaisorganisaationa.

Comments are closed