top of page
  • Miesten tasa-arvo ry

Käynnistettäisiinkö tasa-arvo aluevaaleissa?
Sukupuolten tasa-arvon sanotaan Suomessa olevan varsin hyvällä tolalla. Usein samaan hengenvetoon lisätään, että ”tasa-arvoon on kuitenkin vielä matkaa”. Tuolla matkalla lähes poikkeuksetta tarkoitetaan tekoja, joilla naisten asemaa voitaisiin edelleen parantaa.

Tasa-arvoa arvioidaan yleisesti vertailemalla naisia vain hyvin menestyviin miehiin. Kuitenkin miehiä on valtaosa syrjäytyneistä, asunnottomista ja itsemurhan tehneistä. Poikien koulumenestys on tyttöjä heikompaa. Tyttöjen elinajanodote vuonna 2020 nousi jälleen ja oli vajaat kuusi vuotta pidempi kuin pojilla, joilla odote nyt jopa aleni edellisvuoteen verrattuna. Silti naisten terveydenhoitoon käytetään reilusti enemmän rahaa kuin miesten terveydenhoitoon.


Miesten tasa-arvo ry haluaa kiinnittää aluevaaleissa huomiota seuraaviin sukupuolten todellisen tasa-arvon kannalta tärkeisiin kehityskohteisiin:


  • Miesten eturauhassyöpä on Suomen yleisin syöpä ja siihen kuolee Suomessa vuosittain vajaa 1000 miestä. Myös esimerkiksi virtsarakon syöpä on miestyypillinen syöpä – valtaosa siihen sairastuneista on miehiä. Miehille ei kuitenkaan Suomessa tarjota ilmaisia syöpäseulontoja, vaikka naisia tutkitaan yhteiskunnan kustannuksella kohdunkaula- ja rintasyöpien aikaiseksi löytämiseksi. Vaadimme tasa-arvoa taistelussa syöpiä vastaan.

  • Sosiaalitoimi sekä lastensuojelu ovat vahvasti naisvaltaisia. Miestyöntekijöiden osuutta ja miesnäkökulmaa tulee määrätietoisesti lisätä.

  • Neuvolapalveluissa tulee huomioida isät tasavertaisina vanhempina äitien kanssa.

  • Miesten määräähyvinvointialueiden sukupuolisensitiivisissä tehtävissä pitää nostaa niin, että sukupuolten tasa-arvoinen kohtelu voidaan turvata.

  • Jos sukupuolitietoista budjetointia harjoitetaan, siinä pitää analysoida tulonsiirtojen saajien lisäksi myös maksajat.Ehdokas: kiinnitäthän huomiota myös miesten hyvinvointiin ja terveyteen, tasa-arvoisesti!


Äänestäjä: vaadithan ehdokkaaltasi tekoja miesten terveydenhuollon ja hyvinvoinnin nostamiseksi naisten tasolle!Miesten tasa-arvo ry

Commenti


bottom of page