top of page

Lehdistötiedote: Miesten tasa-arvo ry tuomitsee Ville Niinistön seksistiset vihapuheet

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö syyttää tuoreessa kirjoituksessaan suomalaisia miehiä naisten seksuaalisesta häirinnästä ja vaatii, että suomalaisten miesten olisi muutettava tapojaan. Niinistö siis kylmästi leimaa kaikki suomalaiset miehet ahdistelijoiksi muutamien yksilöiden (väitettyjen) tekojen vuoksi. Kuitenkin vielä viime vuoden lopulla Ville Niinistö tuomitsi yhdessä muiden eduskuntapuolueiden puheenjohtajien kanssa kokonaisten kansanryhmien leimaamisen yksilöiden tekojen perusteella ja vastusti vihanlietsontaa sosiaalisessa mediassa. Ville Niinistön toiminta on malliesimerkki politiikassa vallitsevasta kaksinaismoralismista ja miesvihamielisen seksismin yleisyydestä Suomessa.

Miesten tasa-arvo ry:n (MTA ry) puheenjohtaja Juuso Erno kommentoi: ”Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien julkilausuma oli hyvin perusteltu vetoomus asiallisen ja kaikkia kunnioittavan ilmapiirin ja keskustelukulttuurin puolesta. Nyt kuitenkin kansanedustaja Ville Niinistö leimaa surutta kaikki suomalaiset miehet ala-arvoisella tyylillä, joka täyttää täysin vihapuheen tunnusmerkistön.” ”Ville Niinistö on ilmeisesti kääntänyt takkinsa: nyt hän hyväksyy kokonaisten kansanryhmien leimaamisen joidenkin yksilöiden tekojen perusteella”, toteaa puheenjohtaja Erno. ”Miesten kollektiivinen syyllistäminen on hedelmätöntä seksismiä. Tasa-arvoa on rakennettava yhteistyössä ketään leimaamatta ja kaikkia kuunnellen sekä kunnioittaen.”, Erno korostaa.

Vihreiden Puheenjohtaja Niinistö sivuuttaa kirjoituksessaan, tyypillisen feministin tavoin, miehiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän ja ahdisteluun syyllistyvät naiset. Kuten tutkimukset ovat osoittaneet, miehiin kohdistuva ahdistelu tai naisahdistelijat eivät ole marginaalisia ilmiöitä. Mies- ja poikauhrit jäävät vain helpommin piiloon, sillä heidän kynnyksensä hakea apua on korkeampi. Moni miesuhreista kokee, ettei heille edes ole apua tarjolla ja etteivät viranomaiset ota heidän kokemuksiaan vakavasti. Niinistön ala-arvoiset kirjoitukset eivät tätä tilannetta ainakaan paranna – päinvastoin.

MTA ry:n puheenjohtaja Juuso Erno kertoo, että monet miehet ovat ilmaisseet Niinistön puheen loukanneen heitä syvästi. ”MTA ry:n riveissä on monia miehiä, jotka ovat itse joutuneet ahdistelun uhriksi. He pitävät törkeänä sitä, että heitä nyt syyllistetään ja heidän kokemuksiaan taas vähätellään, vain koska he ovat miehiä.” ”Miksi Ville Niinistö väittää kannattavansa tasa-arvoa, kun hän ei halua vastustaa miehiin kohdistuvaa väkivaltaa ja ahdistelua tasa-arvoisesti?”, kysyy puheenjohtaja Erno ja jatkaa: ”Niinistön linja on miehiä ja poikia sukupuolen perusteella syrjivä.”

Miesten tasa-arvo ry tuomitsee jyrkästi Ville Niinistö seksistiset, miesvihaa lietsovat puheet. Miesten tasa-arvo ry vaatii Vihreitä irtisanoutumaan puheenjohtajansa kirjoituksista ja tuomitsemaan kokonaisten kansanryhmien leimaamisen. Miesten tasa-arvo ry myös haastaa kaikki tasa-arvon kannattajat protestoimaan miesvihaa vastaan (#eimiesvihalle).

__________________________________________

Lähteet:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/202352-puoluejohtajan-ulostulo-seksuaalisesta-hairinnasta-suomalaisten-miesten-tajuttava

http://www.hs.fi/mielipide/a1448681143099

http://yle.fi/uutiset/nuorten_kokema_seksuaalinen_vakivalta_yleista__tyttoja_ahdistellaan_netissa_poikia_harrastusten_parissa/7420898, http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/poikien-ahdistelija-on-usein-aikuinen-nainen/2056178, http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-2000000559335.html

Comentários


bottom of page