top of page

Miesten tasa-arvo ry:n esitys TANE:n Miehen Työ – palkinnon saajaksi vuonna 2014

Miesten tasa-arvo ry esittää tänä vuonna Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan (TANE) Miehen Työ – palkinnon saajaksi Henry Laasasta.

Perustelut:

Henry Laasanen on miesten tasa-arvotietoisuutta edistänein henkilö Suomessa. Hän on pitkän linjan miesasia-aktivisti. Laasanen on Miesten tasa-arvo ry:n perustajajäsen. Henry Laasanen on kirjoittanut ”Naisten seksuaalinen valta”kirjan miesten ja naisten välisistä suhteista gradunsa pohjalta. Hän on esiintynyt useasti TV:ssä, kun on tarvittu keskusteluun miesnäkökulmaa.

Henry Laasanen ei ole arastellut tarttua kiistanalaisiin tai tunteita herättäviin aiheisiin. Hän on oivaltavasti ja loogisesti osoittanut heikkouksia ja puutteita Suomessa harjoitetussa tasa-arvopolitiikassa ja asenteellisuutta tasa-arvoviranomaisten toiminnassa. Sen lisäksi hän on sokraattisella metodillaan kritisoinut armotta naistutkimuksen ja sukupuolentutkimuksen ”totuuksia”.

Hän on useamman tasa-arvoblogin ylläpitäjä, joissa kaikki voivat osallistua keskusteluun ilman ennakko- tai jälkisensuuria. Blogit edistävät tasa-arvoa etenkin miesnäkökulmasta katsottuna. Paljon on puhuttu siitä, ettei tasa-arvo ole miesten juttu, eikä kiinnosta miehiä. Laasasen blogit osoittavat, että myös miehet voidaan saada kiinnostumaan asiasta, kun asiat esitetään heille heidän omasta näkökulmastaan.

Linkkejä:

Comments


bottom of page