top of page

Miesten tasa-arvo ry vaatii poikavauvojen ei-lääketieteellisten ympärileikkausten kriminalisointia

Helsingin hovioikeus on hylännyt syytteet poikavauvalleen ympärileikkauksen teettäneitä vanhempia vastaan (http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/03/ ymparileikkauksen_teettaneiden_vanhempien_syytteet_nurin_hovissa_2475927.html). Aiemmin Korkein oikeus on katsonut, että kulttuurisista ja sosiaalisista syistä poikavauvalle lääketieteellisesti suoritettu ympärileikkaus ei olisi rikos (http://www.kko.fi/44726.htm).

Kun Suomen oikeuslaitos ei näytä pystyvän puolustamaan poikavauvojen perus- ja ihmisoikeuksia nykyisen lainsäädännön voimalla, on eduskuntavaaleihin valmistautuvien puolueiden ja ehdokkaiden osoitettava poliittista johtajuutta. Lainsäädäntövallan tulevien käyttäjien on osoitettava selvästi, että ihmisoikeudet ja tasa-arvo eivät ole vain juhlapuheiden kaunista sanahelinää, vaan jokaiselle tämän maan asukkaalle kuuluvia riistämättömiä oikeuksia, joiden toteutumista viranomaisten on kaikin keinoin edistettävä.


Miesten tasa-arvo ry vaatii, että seuraava hallitus ryhtyy viipymättä valmistelemaan lakiesitystä lapsille uskonnollisista tai kulttuurisista syistä tehtävien ympärileikkausten kieltämiseksi.

Comments


bottom of page