top of page
  • Miesten tasa-arvo ry

MTA:n kantelu poliittisten naisjärjestöjen rahoituksesta

Päivitetty: 17. syysk. 2021

Valtiovarainministeriön laatimassa valtion talousarvioesityksessä kohdassa 23.20.50 puoluetoiminnan tukeminen todetaan: ”Määrärahasta 35 456 825 euroa on tarkoitettu käytettäväksi puolueiden poliittisen toiminnan tukemiseen sekä puolueiden tiedotustoiminnan ja viestinnän tukemiseen. Tästä 5 prosenttia on tarkoitettu puolueille naisten poliittiseen toimintaan (ei muutoksia kolmeen vuoteen, nimellissumma sama)”[i].

Miesten tasa-arvo ry (MTA) pyytää Eduskunnan oikeusasiamiestä tutkimaan, rikkooko valtiovarainministeri taikka valtiovarainministeriö esityksessään perustuslain yhdenvertaisuusvaatimusta (Perustuslaki 6 §) osoittaessaan osan rahoituksesta sukupuolen mukaan vain naisten, muttei miesten poliittiseen toimintaan tilanteessa, jossa yhdeksän eduskuntapuolueen puheenjohtajista seitsemän on naisia ja kaksi miehiä ja jossa myös valtioneuvostossa on naisenemmistö.

[i] https://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2022&lang=fi&maindoc=/2022/tae/valtiovarainministerionKanta/valtiovarainministerionKanta.xml&opennode=0:1:239:295:315:

bottom of page