top of page
  • Miesten tasa-arvo ry

MTA ry tukee kansalaisaloitetta poikien sukuelinten silpomisen kieltämiseksi

Päivitetty: 18. maalisk. 2021

Oletko kiinnostunut ihmisoikeuksista? Onko lapsen oikeuksien puolustaminen mielestäsi tärkeää? Pidätkö yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoisuutta keskeisinä arvoina, joiden toteutumista haluat edistää Suomessakin? Nyt sinulla on erinomainen tilaisuus osoittaa konkreettisesti, että juuri sinä olet näiden oikeuksien ja arvojen tinkimätön kannattaja. Voit vieläpä tehdä sen helposti ja nopeasti netissä.


Allekirjoita kansalaisaloite poikien sukuelinten silpomisen kieltämiseksi!


Miesten tasa-arvo ry (MTA) tukee tätä kansalaisaloitetta, joka on laatinut Perussuomalainen Nuoriso ry. Sinun ei tarvitse olla perussuomalainen tai heidän kannattajansa allekirjoittaaksesi tämän kansalaisaloitteen. Ilahduttavasti esimerkiksi Demarinuoret ovat ilmoittaneet kannattavansa poikien sukuelinten silpomisen kieltämistä lailla[i], mikä tarkoittaa sitä, ettei kansalaisaloitteen tärkeä tavoite ole vain yhden puolueen asia, eikä aloitteen eteneminen ole mikään kiistakysymys hallituksen ja opposition välillä. Sinun ei liioin tarvitse olla miesasiamies tai – nainen allekirjoittaaksesi tämän kansalaisaloitteen. Riittää, että pidät ihmisoikeuksia, lapsen oikeuksia, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa puolustamisen arvoisina.

Kansalaisaloite on tehty vain poikien sukuelinten silpomisen kieltämiseksi, sillä tyttöjen sukuelinten silpominen on Suomessa jo nyt kriminalisoitu. Tyttöjen sukuelinten silpominen aiotaan Suomessa kieltää jopa toistamiseen sitä tavoitelleen kansalaisaloitteen tuloksena, mutta poikien silpomista ei, kaikista tasa-arvopuheista ja – lupauksista huolimatta, olla vieläkään valmiita kieltämään. Tähän poikia sukupuolen perusteella syrjivään tilanteeseen tällä kansalaisaloitteella haetaan nyt muutosta.


Poikien rituaalisilpomisista käytävässä keskustelussa on esitetty paljon irrationaalisia ja perusteettomia väitteitä. Esimerkiksi Sexpo-säätiön Ehjä-hankkeen sivuilta löytyy myyttejä ja faktoja poikien silpomisesta: http://ehja.sexpo.fi/materiaali/myytteja-ja-faktoja/. Nettiväitteitä oiotaan hyvin myös tällä videolla: https://www.youtube.com/watch?v=3GK4Yp9HR2c&feature=youtu.be


Kaiken keskustelun jälkeen johtopäätös on väistämättä selvä: mikään ei oikeuta lääketieteellisesti tarpeettoman, potentiaalisesti jopa hengenvaarallisen, kivuliaan ja joka tapauksessa elinikäisen vamman aiheuttavan silpomisoperaation suorittamista puolustuskyvyttömälle ja avuttomalle lapselle. Kun sitä ei sallita tapahtuvan tytöille, ei sitä missään tapauksessa voida sallia poikienkaan kohdalla. Vaikka maailma on usein kylmä ja julma paikka, meidän on löydettävä itsestämme edes sen verran inhimillisyyttä ja empatiakykyä, että me uskallamme asettua puolustamaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia, eli vastasyntyneitä lapsia, ja heidän oikeuksiaan. Perustuslaissamme säädetty yhdenvertaisuus lain edessä on täysin arvotonta sanahelinää, jos ei tällaisessa tositilanteessa merkitse mitään.


Allekirjoita siis kansalaisaloite poikien sukuelinten silpomisen kieltämiseksi. Tee se jo tänään! Voi tehdä sen täällä:Jos olet jo allekirjoittanut kansalaisaloitteen, kehota ja kannusta ystäviäsi, sukulaisiasi ja tuttaviasi tekemään samoin. Levitä sanaa aloitteesta ja osallistu aktiivisesti sitä koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Sinä voit vaikuttaa ja tehdä maailmasta paremman paikan.


Comentários


bottom of page