top of page

Poikien koulunkäynnin ja mielenterveyden haasteita käsittelevä seminaari Turussa kansainvälisenä poikien päivänä 16.5.2024 klo 18

Miesten tasa-arvo ry järjestää kansainvälisenä poikien päivänä 16.5. klo 18 alkaen Turussa Panimoravintola Koulussa seminaari-illan, jossa pysähdytään tutkijoiden ja asiantuntijoiden alustamana tarkastelemaan poikien asemaa ja mahdollisuuksia tasa-arvon näkökulmasta tämän päivän Suomessa.

 

Tilaisuuden alustavat lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja Turun yliopiston tutkija-opettaja Matti Kaivosoja, joka puhuu poikien mielenterveyteen liittyvistä ongelmista tasa-arvon näkökulmasta. Rehtori ja tutkija-tohtori Marko Kuuskorpi puolestaan jatkaa aiheen parissa puhuen poikien koulunkäynnistä, kouluhyvinvoinnista ja jatko-opintojen mahdollisuuksista. 

 

Suomessa on kansainvälisten vertailujen mukaan laadukas koulutusjärjestelmä ja hyvät peruspalvelut, joiden tulisi mahdollistaa kaikille lapsille ja nuorille tasavertaiset mahdollisuudet hyvään ammattiin ja elämään. Mutta onko tilanne varmasti näin?

 

Jo vuonna 2021 julkaistut tutkimukset koulutuksen tasa-arvon toteutumisesta kyseenalaistettiin, kun poikien ja tyttöjen koulutuspolkujen eriytymisen todettiin rakenteelliseksi ongelmaksi. Samalla tuoreen kouluterveyskyselyn tulokset osoittavat muun muassa poikien kokeman fyysisen uhan lisääntyneen aikana, jolloin poikien oppimistulokset jatkavat laskuaan. Pitäisikö pojista olla huolissaan?

 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Seminaarin jälkeen on mahdollisuus jatkaa keskustelua yhteisellä illallisella. Illalliskortin hinta on 40 €. 

 

Seminaaria on mahdollista seurata suorana lähetyksenä YouTubesta. Linkki suoraan lähetykseen: https://www.youtube.com/live/eE67AGruqgI?feature=shared 

Mikä? Seminaari poikien koulunkäynnin ja mielenterveyden haasteista.

Milloin? Kansainvälisenä poikien päivänä torstaina 16.5. klo 18.

Missä? Turussa Panimoravintola Koulussa, osoite Eerikinkatu 18.

Kenelle? Avoin tilaisuus kaikille! Illalliselle osallistuvat voivat lunastaa 40 € hintaisen illalliskortin laittamalla sähköpostia osoitteeseen tapahtumat@miestentasa-arvo.fi viimeistään sunnuntaina 5.5.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Lisätietoja:

Pasi Vuokko, Miesten tasa-arvo ry:n varapuheenjohtaja

pasi.vuokko@miestentasa-arvo.fi 

bottom of page