Tasa-arvopalkinnot

Miesten tasa-arvo ry:n palkitsee vuosittain sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisessä erityisesti ansioituneen toimijan tai ansioituneet tahot tasa-arvopalkinnolla.

2020 

MTA:n vuoden 2020 huomionosoitukset tasa-arvon edistämisestä saivat toimittajat Marja Sannikka ja Sanna Ukkola.

Lue palkitsemisen perusteet tästä.

2019

MTA:n vuoden 2019 huomionosoitukset tasa-arvon edistämisestä saivat elokuvantekijä Joonas Berghäll ja Poikien äidit -yhteisö.

Lue palkitsemisen perusteet tästä.

2018

Vuoden 2018 tasa-arvopalkitut olivat Ivan Puopolo ja Hanna-Kaisa Lähde.

 

Lue palkitsemisen perusteet tästä.

2017

Vuoden 2017 tasa-arvopalkitut olivat toimittaja Hannu Sepponen ja palkkatasa-arvotutkija Pauli Sumanen.

2016

Vuoden 2016 tasa-arvopalkitut olivat sosiologi Henry Laasanen ja hätäkeskuspäivystäjä Kati Federley.

Tasa-arvon jarru -antipalkinto

2020

Vuoden 2020 tasa-arvon jarruksi MTA on valinnut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL). THL on jättänyt koronatiedotuksessaan ja rokotusjärjestyksestä päättäessään täysin huomiotta vankan tieteellisen näytön siitä, että koronavirusepidemia on miehille, lähinnä sukupuolten välisistä biologisista eroista johtuen, vaarallisempi. THL on laiminlyönnillään tarpeettomasti vaarantanut miesten hengen ja terveyden kriisiolosuhteissa.

Lue palkitsemisen perusteet tästä.

2019

Tasa-arvon jarruksi yhdistys valitsi Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tasa-arvotiedon keskuksen. MTA:n huomionosoitukset tasa-arvon edistämisestä jaettiin nyt neljättä kertaa, mutta ”Tasa-arvon jarru” – palkinto jaettiin nyt toistamiseen.

Lue palkitsemisen perusteet tästä.

2018

Tasa-arvon jarruksi yhdistys valitsi tTasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaaran. Maarianvaara on säännönmukaisesti ja lähtökohtaisesti puolustanut vain naisten oikeuksia ja vastaavasti vähätellyt poikien ja miesten ongelmia.

Lue palkitsemisen perusteet tästä.