top of page

Miehille tasa-arvoa kuntien asuntojonoissa

Tuoreet tiedot kertovat, että miehiä syrjitään sukupuolen perusteella yhä useammin asunnonhaussa. Vuokranantajat suhtautuvat miehiin ennakkoluuloisesti ja suosivat siksi vuokra-asuntoa etsiviä naisia. Myös valtaosa asunnottomista on yhä edelleen miehiä.

Eikä tässä vielä kaikki; Miesten tasa-arvo ry:n saamien tietojen mukaan mieshakijat päätyvät kuntien asuntojonojen hännille ihan vain sukupuolensa vuoksi. Ajatuksena kunnissa näyttää olevan, että ns. hyvinvointiyhteiskunnan pitää huolehtia vain naisista, miehet jätetään oman onnensa nojaan. Kunnat eivät siis suinkaan edistä sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista asuntomarkkinoilla, vaan päinvastoin lisäävät enemmän tai vähemmän virallisilla linjauksillaan miesten syrjintää ja ahdinkoa.

Miesten tasa-arvo ry katsoo, että viranomaisten on puututtava aktiivisesti asuntomarkkinoilla vallitsevaan sukupuolisyrjintään miehiä kohtaan. Tasa-arvotilanne on ollut vuosikaudet surkea, ja nyt tilanne näyttää menevän vain huonompaan suuntaan. Tasa-arvo-ongelma ei ratkea itsestään.

Miesten tasa-arvo ry vaatii, että mieshakijoita on kohdeltava tasa-arvoisesti kuntien asuntojonoissa. Huhtikuussa valittavat uudet valtuutetut voivat näin konkreettisesti edistää sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista maassamme. Asuminen on perustarve. Jokainen meistä, sukupuolesta riippumatta, tarvitsee katon päänsä päälle.

Epätasa-arvoisesti toimivat yksityiset markkinat tarvitsevat julkisen sektorin tasa-arvoistavia toimia tilanteen tasapainottamiseksi. Tehokkaasti toimivat asuntomarkkinat ovat välttämättömyys kansantalouden kilpailukyvyn ylläpitämiseksi.

Miesten tasa-arvon ry julkistaa loput kuntavaalitavoitteensa myöhemmin.

留言


bottom of page