top of page
  • Miesten tasa-arvo ry

Hyvää poikien päivää!Miesten tasa-arvo ry toivottaa onnea ja menestystä kaikille tulevaisuuttaan aloitteleville pojille. Mahdollisuuksia on lukemattomia ja horisontti leveä.


Toivomme, että niin poikia kuin kaikkia muitakin kohdellaan tasa-arvoisesti sukupuolesta ja syntyperästä riippumatta. Muutos on mahdollista, mutta tällä hetkellä tasa-arvo kompastuu viimeistään aikuisuuden kynnyksellä.


Jokainen poika on täysi-ikäisyyden saavutettuaan velvoitettu sotilaskoulutukseen, ilmaiseen työhön tai arestiin. Muu elämä saa odottaa vuoden. Tässä asiassa Suomi patavanhoillisesti ohittaa tasa-arvon eikä aio tätä asiaa lähiaikoina muuttaa. Siitä huolimatta Suomi on tasa-arvon kärkimaa, vai onko mittariin luikahtanut bugi?


Tiedustelimme Euroopan tasa-arvoinstituutilta, EIGE:ltä, miten heidän tasa-arvoindeksinsä ottaa huomioon Suomen syrjivän asevelvollisuuden. Lopulta saimme tältä EU:n toimielimeltä vastahakoisen vastauksen: ei mitenkään.


Käsitys Suomesta tasa-arvon kärkimaana perustuu pitkälti juuri EU:n laatimaan mittariin. Realistisemmalla mittarilla Suomen sijoitus lienee alempana. Ennuste on pojille tyttöjä huonompi eliniänodotteessa, syrjäytyneisyydessä, koulutustasossa, päihdeongelmissa, terveydessä ja lukuisissa muissa hyvinvoinnin tekijöissä.


Vaikuttaa, että juuri pojat kaipaisivat sellaista itsetunnon tukea, jota tyttöjen päivänä kunnioitettavan paljon jaetaan. Nostetaan myös pojat siihen arvostukseen, jonka he ansaitsevat.


Tulevaisuus on kuitenkin avoin ja muutos mahdollista. Hyvää poikien päivää ja myötätuulta tasa-arvolle!

Comments


bottom of page