top of page

Miesten tasa-arvo ry:n tasa-arvopalkinnot 2018 – tiedote

Miesten tasa-arvo ry:n (MTA) palkitsee vuosittain sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisessä erityisesti ansioituneen toimijan tai ansioituneet tahot tasa-arvopalkinnolla.  MTA:n vuoden 2018 tasa-arvopalkinnot saavat nuorisotyöntekijä, kansanedustajaehdokas (Vihr.) Hanna-Kaisa Lähde ja toimittaja Ivan Puopolo. Tasa-arvon jarruksi yhdistys valitsi tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaaran. MTA:n tasa-arvopalkinnot jaetaan nyt kolmatta kertaa, mutta ”Tasa-arvon jarru” – palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa. Palkintoseremonia järjestetään tasa-arvon päivänä 19.3.2019 Helsingissä kello 19 -21 ravintola Pullman Barin kabinetissa (Helsingin rautatieasemalla)

Miesten tasa-arvo ry onnittelee palkittuja!

Palkintojen perustelut

Nuorisotyöntekijä ja kansanedustajaehdokas (Vihr.) Hanna-Kaisa Lähde on ansioitunut poikien puolestapuhujana, ja ennen muuta hän on toiminut konkreettisesti lisätäkseen nuorten osallisuutta. Hän on peräänkuuluttanut poliittisilta päättäjiltämme aktiivista puuttumista poikien syrjäytymisongelmaan. Lähde on vaatinut, että sukupuolivaikutukset ja poikien korkeampi syrjäytymisriski pitäisi huomioida kaikessa päätöksenteossa.

Kuvassa: Hanna-Kaisa Lähde

Toimittaja Ivan Puopolo on kolumneissaan osoittanut poikkeuksellista valmiutta kyseenalaistaa ja haastaa vakiintuneita käsityksiä tasa-arvosta. Hänen kirjoituksensa ovat herättäneet paljon mielipiteitä puolesta ja vastaan, mutta Puopolo ei ole arastellut käydä keskustelua myös arvostelijoidensa kanssa. On toivottavaa, että Puopolon esimerkki rohkaisi muitakin ajattelemaan ja keskustelemaan tasa- arvosta aiempaa avoimemmin, monipuolisemmin ja kriittisemmin.

Kuvassa: Ivan Puopolo

Tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara on säännönmukaisesti ja lähtökohtaisesti puolustanut vain naisten oikeuksia ja vastaavasti vähätellyt poikien ja miesten tasa-arvo-ongelmia. Miehistä, pojista tai miehisyydestä hänellä ei ole koskaan ollut mitään positiivista tai rakentavaa sanottavaa. Tasa-arvovaltuutettua paremmin Maarianvaaran nimikkeeksi sopisi naisasiavaltuutettu.

Commenti


bottom of page