top of page
  • Miesten tasa-arvo ry

Naisten poliittisen toiminnan tukeminen – tasa-arvoa vai sen irvikuva?

Päivitetty: 7. helmik. 2022Valtiovarainministeri Anneli Saarikon esitys valtion budjetiksi on edennyt pääministeri Sanna Marinin hallituksen budjettiesitykseksi eduskunnalle. Siinä hallitus esittää 35,5 miljoonan euron määrärahaa ”puolueiden poliittisen toiminnan tukemiseen sekä puolueiden tiedotustoiminnan ja viestinnän tukemiseen. Tästä 5 prosenttia on tarkoitettu puolueille naisten poliittiseen toimintaan”.Naisten, muttei miesten, poliittiseen toimintaan siis kohdistetaan noin 1,8 miljoonaa euroa veronmaksajien rahaa tilanteessa, jossa Suomen yhdeksän eduskuntapuolueen puheenjohtajista seitsemän on naisia ja kaksi miehiä ja jossa pääministeri Sanna Marinin hallituksen ministereistäkin enemmistö on naisia. Viisikossa ei ole yhtään miestä.


Nimenomaan miesten poliittiseen toimintaan ei kohdisteta yhtään rahaa. Sen sijaan poikien huonosta koulumenestyksestä johtuva syrjäytymiskehitys ja miehiä sukupuolen perusteella velvoittava asevelvollisuus heikentävät miesten mahdollisuuksia edetä yhteiskunnassa yleisesti ja politiikassa erityisesti.


Miesten tasa-arvo ry katsoo, että sukupuoleen perustuva naisten poliittisen toiminnan tukeminen on perustuslain yhdenvertaisuuspykälän vastaista ja että sen maksaminen on perusteettomana lopetettava. On myös kysyttävä, millä perusteella Suomen ylin laillisuusvalvoja, hallituksen virkatoimien laillisuuttakin valvova oikeuskansleri sallii tämän sukupuolitetun rahan jakamisen jatkuvan?


Comments


bottom of page