top of page

Miesten tasa-arvo ry vaatii tasa-arvoa ansioituneiden vanhempien palkitsemiseen

Miesten tasa-arvo ry vaatii, että ansioituneita isiä kohdellaan tasa-arvoisesti ansioituneiden äitien kanssa. Isät tekevät paljon arvokasta, mutta liian usein huomiotta jäävää, työtä perheidensä eteen, eikä hyvän isäsuhteen merkitystä lasten kehitykselle voi ylikorostaa. Tästä huolimatta nykyisin vain ansioituneille äideille jaetaan äitienpäivänä virallisia kunniamerkkejä[1]. Ansioituneiden isien on tyytyminen ”Vuoden Isä”- palkintoon[2]

Vaikka ”Vuoden Isä” – palkinnon perusteluissa nimenomaan korostetaan sitä, että palkitsemisen tarkoituksena on vahvistaa isyyttä ja edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa, niin käytännössä ansioituneet isät jäävät ansioituneiden äitien jalkoihin niin jaettavien tunnustusten määrän kuin arvonkin suhteen. ”Vuoden Isä” – palkinto kääntyy siis, kauniista ajatuksestaan huolimatta, tarkoitusperiään vastaan. Jos isyyttä pidettäisiin yhtä arvokkaana asiana kuin äitiyttä ja isiä yhtä tärkeinä kuin äitejä, niin silloin ansioituneita isiä tulisi palkita vastaavalla tavalla kuin ansioituneita äitejä.

 

[1] 8.5.2011 ansioituneille äideille jaettiin 37 kappaletta Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitaleja kultaristein (http://www.mll.fi/?x20737=13677415#).

[2] 7.11.2011 palkittiin kolme miestä ”Vuoden Isä” – palkinnolla, lisäksi jaettiin yksi kunniamaininta (http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/view/1571404#fi).

Comments


bottom of page