top of page

Onko Väestöliitto miesvihamielinen järjestö?

Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen väittää blogikirjoituksessaan, että mies, joka ei parisuhteessa suostu naisen vaatimukseen lapsen hankkimisesta, syyllistyy naisen parhaiden lisääntymisvuosien varastamiseen. Vaarasen näkemys on lievästi sanottuna yksipuolinen ja suorastaan miesvihamielinen.

Miesten tasa-arvo ry haluaa tietää, eikö Väestöliitto oikeasti kunnioita miehen itsemääräämisoikeutta lainkaan? Miksi parisuhteessa tai perheenperustamisessa pitäisi aina edetä vain naisen tahdon mukaan? Eikö perhe ole Väestöliiton mielestä vakaammalla pohjalla, jos se on parisuhteen molempien osapuolten yhteisen päätöksen tulos? Onko parisuhteessa Väestöliiton mukaan ylipäätään kysymys vain suvunjatkamisesta? Eikö lapseton suhde kelpaa Väestöliitolle?

Entä mikä on Väestöliiton viesti niille miehille, jotka haluaisivat kovasti saada lapsia ja tulla isäksi, mutta jotka eivät löydä halukasta naiskumppania haaveensa toteuttamiseksi? Syyllistyvätkö lastenhankkimisesta kieltäytyvät naiset Väestöliiton mielestä myös varkauteen? Miehistä lapsettomaksi jää Suomessa useampi kuin naisista. Suomen lainsäädäntö sentään mahdollistaa yksinäisille naisille lapsen hankkimisen hedelmöityshoidon avulla, mutta yksinäinen mies saa kärsiä ilman mitään toivoa paremmasta. Tämä on tasa-arvon kannalta ongelmallista, mutta onko Väestöliitolta valmis tekemään mitään tilanteen korjaamiseksi.

Comments


bottom of page